
Táto informačná stránka slúži k detailnému popisu tohto webového projektu, Vašej spoločnosti, produktov a služieb, ktoré ponúkate. Zamerajte sa predovšetkým na Vaše silné stránky, ďalej popíšte históriu spoločnosti, získané licencie alebo ocenenia.
V prípade, že považujete niektoré informácie alebo oznámenia za skutočne dôležité, môžete ich v texte zvýrazniť napríklad takto.
Neboli nájdené žiadne záznamy.

Recept na túto tortu mám z Nového času pre Ženy. Objavila ho moja mama a rozhodli sme sa, že je to ideálna torta na tohtoročné Vianoce - obsahuje všetko to najlepšie a je skutočne bohatá. A ako sme neskôr zistili, je aj naozaj veľmi jednoduchá na prípravu, až na vaľkanie marcipánu, čo je trochu fyzicky náročné. Torta je dosť vysoká a sýta, čiže z nej nakrájate bez problémov 12 štedrých porcií.
Tortovú formu s priemerom 21 alebo 23 cm vymastíme a vysypeme hrubou múkou. V mixéri rozšľaháme zmäknuté maslo, cukor a vajcia dokrémova. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame ju do cesta. Pomaly pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a horúcu vodu. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov. Po 15 minútach pečenia stiahneme teplotu na 160 a pečieme ešte 45 minút.
Upečený korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Nevadí, ak je jeho konzistencia ešte trochu tekutá, tak to má byť. Po vychladnutí vyberieme z formy, zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň 10 hodín stáť v chladničke.
Korpus rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Zmiešame mascarpone s cukrom a natrieme ním spodný korpus. Na mascarpone naukladáme ovocie (ak máme väčšie ovocie ako napr. jahody, pokrájame ho na kúsky).
Nazáver položíme navrch vrchný korpus a zatrieme rovnomerne kraje. Vrch torty potrieme džemom (ja som použila maliny a preto som použila aj malinový džem.)
Odoberieme si trochu marcipánu a vyvaľkáme ho medzi 2 tenkými fóliami (potravinovými fóliami alebo rozstrihnutými veľkými mikroténovými sáčkami ako ja). Vyrežeme si z neho ľubovoľné ozdoby na tortu - ja som si vykrojila soba formičkou z Ikey, pretože sa to hodí k Vianociam, ale pokojne to môžu byť len hviezdičky.
Ostatný marcipán zmiesime so zvyškami, ktoré nám ostali pri vyrábaní ozdôb navrch a vyvaľkáme ho na tenko, aby pokryl celú tortu (najlepšie bude, keď si odmeriate vašu tortu, nech viete presne aký má byť priemer marcipánovej placky.)
Marcipán položíme na tortu a uhladíme kraje. Nazberaný marcipán, ktorý vám vznikne po obvode torty zbytočne neorezávajte, ale popritláčajte ho k torte a nejako pozahýbajte. Vôbec to nevadí, pretože torta sa potrie čokoládou, ktorá zakryje všetky nerovnosti po obvode. A taktiež by bola škoda orezať taký dobrý marcipán:-)
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a vymiešame na hladkú polevu. Necháme trochu ochladnúť a stuhnúť. Tortu si postavíme na mriežku, podložíme si pod ňu novinu alebo tácku, aby mala kde stekať čokoláda a potrieme celú tortu čokoládou. Necháme tortu stuhnúť a ozdobíme marcipánovými ozdobami. Ja som na môjho soba ešte popritláčala aj jedlé zlaté a biele guľôčky.Krém : 250g maslo, 200g práškový cukor, 300 ml mlieka, 3 PL kopcom múky hladkej špecial, 3 žĺtky, 2 bal vanil cukrum 3 PL rumu, 50 g mletých orechov, pohár vykôstkovaných višní...
na piškótu ribezľový lekvár..Krém : 250 g masla vyšľahať s 200g práškového cukru
Z 300 ml mlieka, 3PL múky a 3 žltkov uvaríme hustý bešamel, občas pri chladnutí premiešať...
Potom ho po vychladnutí zmiešame s maslom , vanilkovým cukrom, rumom, orechami a nasekanými višňami...
Piškótu natrieme ribezlovým lekvárom a potom krémom, na vrch buď nastrúhame čokoládu, alebo si urobíme polevu
![]() |
POTREBUJEME: 200 g čokolády varenie, 150 g margarínu, 180 g práškového cukru, 6 vajec, štipka soli, 100 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva marhuľový džem, čokoláda na varenie, Cera |
![]() |
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. |
![]() |
Čokoládu na varenie roztopíme nad parou. |
![]() |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, ... |
![]() |
... pridáme zmäknutý margarín a vyšľaháme do hladka. |
![]() |
Pridáme roztopenú čokoládu na varenie ... |
![]() |
... a múku zmiešanú s práškom do pečiva. |
![]() |
Ručne vmiešame sneh z bielkov. |
![]() |
Cestom naplníme papierové košíčky, ktoré sme predtým vložili do formy na muffiny. Plníme do 2/3. Muffiny pečieme pri teplote 175 stupňov 20 - 25 minút. |
![]() |
Po vychladnutí ich pomocou striekacej pištole naplníme marhuľovým džemom. |
![]() |
Džemom potrieme aj povrch ... |
![]() |
... a polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.) |
Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do penista

Postupne pridávame prášok do pečiva

Múku

Postrúhanú citronovú kôru a šťavu (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )

Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)

Po upečení cesto zvinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť

Vo vodnom kúpeli vyšlaháme vajce, cukor, kakao (kto chce môže si pridať 2-3 polievkové lyžice mletých orechov ) a šlaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút )

Vymiešame si maslo (ja som dala 1 lyžicu práškového cukru, ale nemusí byť)

A vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšlaháme

Vychladnutú roládu rozvinieme

A natrieme plnkou na ktorú potom ku kraju dáme dva banány....lepšie sú rovné, aby to nedopadlo tak ako mám ja :0)

Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g varovej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli.
Dobrú chuť!

| 1. Vymiešame žĺtka s cukrom | ||||||
|
Žĺtka spolu s cukrom vymiešame do peny. | |||||
|
|
||||
| 2. Vyšľaháme sneh | ||||
|
Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor. | |||
|
|
||||||||||
| 3. Príprava cesta | ||||||||||
|
Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku,vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180° C cca. 20 minút | |||||||||
|
|
||||||||
| 4. Príprava plnky | ||||||||
|
Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky. | |||||||
|
|
||||||||
| 5. Vyšľaháme maslo s cukrom | ||||||||
|
Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšlaháne s cukrom. | |||||||
|
|
||
| 6. | ||
|
|
Pudingovú plnku poriadne premiešame tak aby hmota bola jemná bez hrudiek. | |
|
|
||||||
| 7. Snehová pokrývka | ||||||
|
Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom. | |||||
|
|
||||||
| 8. | ||||||
|
Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať vrstviť zákusok. Korpus potrieme kyslejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame. | |||||
| 1. Cesto | ||||||
|
Vajcia vyšľaháme s cukrom. | |||||
|
|
||||||
| 2. | ||||||
|
Do misy pridáme kakao a granko. | |||||
|
|
||||||||
| 3. | ||||||||
|
Pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame. | |||||||
|
|
||
| 4. | ||
|
|
Cesto rozdelíme na polovice pomocou dvoch misiek. | |
|
|
||
| 5. Upečieme 2 korpusy | ||
|
|
Jednu misku s cestom vylejeme na plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10 minút. Druhý korpus upečieme rovnakým spôsobom. | |
|
|
||||||||||||
| 6. Krém | ||||||||||||
|
Mliečny krém pripravíme zo zmäknutého masla, tvarohu a jogurtu. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame. | |||||||||||
|
|
||||||
| 7. | ||||||
|
Do krému pridáme so stužovačom vyšľahanú šľahačku. | |||||
|
|
||
| 8. | ||
|
|
Krém jemne premiešame a rovnomerne nanesieme na spodný upečený korpus. | |
|
|
||
| 9. | ||
|
|
Na krém položíme vrchný korpus a uložíme do chladu na minimálne 2 hodiny. | |
| 1. Príprava korpusu | ||||||||||||||||
|
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút. | |||||||||||||||
|
|
||||||
| 2. Príprava karamelovej šľahačky | ||||||
|
Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín. | |||||
|
|
||||||||||
| 3. Príprava krému | ||||||||||
|
V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť. | |||||||||
|
|
||||
| 4. | ||||
|
Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém. | |||
|
|
||||
| 5. | ||||
|
Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty). | |||
|
|
||
| 6. | ||
|
|
Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme. | |
|
|
||||||
| 7. | ||||||
|
Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok. | |||||
|
|
||||
| 8. | ||||
|
Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom. | |||
| 1. | ||||||||||
|
Tri žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista (zvyšné dva žĺtky neskor použijeme pri príprave krému). V druhej miske vyšľaháme sneh z piatich bielkov do tuha. | |||||||||
|
|
||||||||
| 2. | ||||||||
|
Do žĺtkovej peny opatrne zapracujeme sneh z bielkov, pomleté oriešky (lieskové oriešky môžte nahradiť aj vlašskými) a múku zmiešanú s kypriacim práškom. | |||||||
|
|
||
| 3. | ||
|
|
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. | |
|
|
||
| 4. | ||
|
|
Cesto pečieme pri 200°C 10-15 minút. | |
|
|
||
| 5. | ||
|
|
Korpus vyklopíme a necháme dobre vychladnúť. | |
|
|
||||||||
| 6. | ||||||||
|
Do misky vlejeme studené mlieko, pridáme dva žĺtky, Zlatý klas a dobre premiešame. | |||||||
|
|
||||||
| 7. | ||||||
|
Na miernom ohni skaramelizujeme kryštáľový cukor. Keď je karamel bez hrudiek, prilejeme k nemu smotanu. | |||||
|
|
||
| 8. | ||
|
|
Nezľaknite sa, karamel hneď po priliatí okamžite stuhne, ale po krátkom varení na miernom ohni sa opäť rozpustí v smotane. | |
|
|
||
| 9. | ||
|
|
Po rozpustení prilejeme ku karamelu predpripravené mlieko so žĺtkami a zlatým klasom. Krátko povaríme do zhustnutia. | |
|
|
||
| 10. | ||
|
|
Karamel necháme vychladnúť. | |
|
|
||||
| 11. | ||||
|
Po vychladnutí pridáme do karamelu zmäkknuté maslo a vymiešame hladký krém. | |||
|
|
||
| 12. | ||
|
|
Vychladnutý plát cesta rozdelíme pozdĺžne na dve časti. | |
|
|
||||
| 13. | ||||
|
Spodnú časť nahrubo natrieme lekvárom. | |||
|
|
||
| 14. | ||
|
|
Na lekvár rozotrieme polovicu karamelového krému. | |
|
|
||
| 15. | ||
|
|
Prikryjeme drhým plátom a vrch ozdobíme zvyšným krémom pomocou cukrárskeho vrecúška. | |
|
|
||
| 16. | ||
|
|
Hotový zákusok necháme dobre zachladiť. | |
|
|
||
| 17. | ||
|
|
Povrch ozdobíme čokoladovou polevou a nasekanými orieškami a pokrájame na kocky. | |
| 1. Príprava kokosového korpusu | ||||||||||||
|
Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva. | |||||||||||
|
|
||
| 2. | ||
|
|
Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút. | |
|
|
||||
| 3. | ||||
|
Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom. | |||
|
|
||||||||||||
| 4. Príprava krému | ||||||||||||
|
V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. | |||||||||||
|
|
||||
| 5. | ||||
|
Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom. | |||
|
|
||
| 6. | ||
|
|
Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus. | |
|
|
||||||
| 7. Príprava šľahačky | ||||||
|
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky. | |||||
Dobrú chuť!
V tejto rubrike nie sú žiadne články.
V tejto rubrike nie sú žiadne články.
V tejto rubrike nie sú žiadne články.
V tejto rubrike nie sú žiadne články.
V tejto rubrike nie sú žiadne články.
V tejto časti môžete popísať históriu Vášho projektu a čo Vás viedlo k nápadu ho realizovať. Je vhodné sa taktiež zmieniť o dôležitých míľnikoch a poďakovať ľuďom, ktorí sa na projekte zúčastnili.
Tu je vhodné popísať, kto sú Vaši cieľoví užívatelia a prečo je práve tento projekt pre nich dôležitý. Dôležité je Vašich návštevníkov taktiež motivovať, aby sa na tieto stránky pravidelne vracali.