MASCARPONE-BANANOVO-NUTELLOVA TORTA
14.03.2014 13:25
Na korpus:
4 vajíčka
200 ml oleja
200 ml smotany na šľahanie
100 g múky
100 g kukuričného škrobu
1 lyžica kakaa
1 balík kypriaceho prášku
200 g práškový cukor
2 balíky vanilk. cukru
24 cm formu si vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja. Rúru si predhrejeme na 180°C. Múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a kakao spolu zmiešame. Vajíčka s cukrami vyšľaháme dopenista, potom primiešame smotanu na šľahanie. Do tejto masy pridávame striedavo múčnu zmes a olej. Výsledné cesto bude riedke, ale to tak má byť! Nalejeme do formy a pečieme 50-55 minút. Po polhodinke môžme povrch prikryť papierom na pečenie. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme.
Na krém:
250 g mascarpone
250 g smotana na šľahanie
4-5 lyžíc prášk. cukru
100 g postrúhanej čokolády
Nutella
4 banány
Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone s cukrom vymiešame, pridáme smotanu a celé poriadne vymiešame mixérom. Pridáme postrúhanú čokoládu, premiešame. Spodok korpusu natrieme nutellou, banány pozdĺžne prekrojíme a uložíme na korpus. Na banány nanesieme krém a uhladíme. Bude to riadna kopa Priložíme vrchný korpus a dáme do chladničky.
Čokoládový krém:
100 g horká čokoláda
100 g mliečna čokoláda
100 g zmäknutého masla
1 dl smotana na šľahanie
V hrnci si zohrejeme vodu. Do nerezovej misky dáme čokolády a maslo. Keď začne voda vrieť, stiahneme hrniec a misku na ňu uložíme. Začneme ručným šľahačom šľahať, pomaličky sa to roztopí. Keby nie, hrniec ešte dáme na sporák ešte raz aby voda zovrela až kým sa čoko nerozpustí. Smotanu mixérom vyšľaháme do tuha a pridáme k čokoláde. Ak by bola masa príliš tekutá, čo by nemala byť, vložíme na chvíľku do chladničky. Celú celučičkú tortu ňou natrieme a ozdobíme. Výsledok rozhodne stojí za to.
zdroj:https://angiebakes.com/2013/02/18/mascarpone-bananovo-nutellova-torta/
4 vajíčka
200 ml oleja
200 ml smotany na šľahanie
100 g múky
100 g kukuričného škrobu
1 lyžica kakaa
1 balík kypriaceho prášku
200 g práškový cukor
2 balíky vanilk. cukru
24 cm formu si vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja. Rúru si predhrejeme na 180°C. Múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a kakao spolu zmiešame. Vajíčka s cukrami vyšľaháme dopenista, potom primiešame smotanu na šľahanie. Do tejto masy pridávame striedavo múčnu zmes a olej. Výsledné cesto bude riedke, ale to tak má byť! Nalejeme do formy a pečieme 50-55 minút. Po polhodinke môžme povrch prikryť papierom na pečenie. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme.
Na krém:
250 g mascarpone
250 g smotana na šľahanie
4-5 lyžíc prášk. cukru
100 g postrúhanej čokolády
Nutella
4 banány
Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone s cukrom vymiešame, pridáme smotanu a celé poriadne vymiešame mixérom. Pridáme postrúhanú čokoládu, premiešame. Spodok korpusu natrieme nutellou, banány pozdĺžne prekrojíme a uložíme na korpus. Na banány nanesieme krém a uhladíme. Bude to riadna kopa Priložíme vrchný korpus a dáme do chladničky.
Čokoládový krém:
100 g horká čokoláda
100 g mliečna čokoláda
100 g zmäknutého masla
1 dl smotana na šľahanie
V hrnci si zohrejeme vodu. Do nerezovej misky dáme čokolády a maslo. Keď začne voda vrieť, stiahneme hrniec a misku na ňu uložíme. Začneme ručným šľahačom šľahať, pomaličky sa to roztopí. Keby nie, hrniec ešte dáme na sporák ešte raz aby voda zovrela až kým sa čoko nerozpustí. Smotanu mixérom vyšľaháme do tuha a pridáme k čokoláde. Ak by bola masa príliš tekutá, čo by nemala byť, vložíme na chvíľku do chladničky. Celú celučičkú tortu ňou natrieme a ozdobíme. Výsledok rozhodne stojí za to.
zdroj:https://angiebakes.com/2013/02/18/mascarpone-bananovo-nutellova-torta/