Informácie o nás

Táto informačná stránka slúži k detailnému popisu tohto webového projektu, Vašej spoločnosti, produktov a služieb, ktoré ponúkate. Zamerajte sa predovšetkým na Vaše silné stránky, ďalej popíšte históriu spoločnosti, získané licencie alebo ocenenia.

V prípade, že považujete niektoré informácie alebo oznámenia za skutočne dôležité, môžete ich v texte zvýrazniť napríklad takto.

O nás

Neboli nájdené žiadne záznamy.

TORTY A ZAKUSKY

14.03.2014 18:59
Florida rezy
čas prípravyviac ako  .
náročnosť receptu    
počet porcií6
 
1136hodnotení
5z5
Hodnotiť
 

Ingrediencie

  • 5 žĺtkov
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 2 zarovnané lyžice kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • z 5 bielkov sneh
  • Plnka:
  • 5 žĺtkov
  • 2 dcl mlieka
  • 2 lyžice maizeny (polohrubej múky) - uvariť kašu

Postup

25 dkg masla a 10 dkg práškového cukru spolu zmiešať a dať na piškótu. 5 bielkov a 20 dkg práškového cukru nad parou šľahať (až sa lepí) - dať na plnku a posypať grankom.
 
14.03.2014 18:53

Recept na túto tortu mám z Nového času pre Ženy. Objavila ho moja mama a rozhodli sme sa, že je to ideálna torta na tohtoročné Vianoce - obsahuje všetko to najlepšie a je skutočne bohatá. A ako sme neskôr zistili, je aj naozaj veľmi jednoduchá na prípravu, až na vaľkanie marcipánu, čo je trochu fyzicky náročné. Torta je dosť vysoká a sýta, čiže z nej nakrájate bez problémov 12 štedrých porcií.

Korpus:
- 350 g masla
- 5 vajec
- 150 g čokolády
- 300 g hnedého cukru
- 300 g polohrubej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 350 ml horúcej vody
Plnka:
- 200 g jahôd/malín/čučoriedok/ríbezlí...
- 500 g mascarpone
- 2 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Na ozdobenie:
- 500 g marcipánu
- 200 g čokolády
- 60 g masla
- džem
 
Tortovú formu s priemerom 21 alebo 23 cm vymastíme a vysypeme hrubou múkou. V mixéri rozšľaháme zmäknuté maslo, cukor a vajcia dokrémova. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame ju do cesta. Pomaly pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a horúcu vodu. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov. Po 15 minútach pečenia stiahneme teplotu na 160 a pečieme ešte 45 minút.
 
Upečený korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Nevadí, ak je jeho konzistencia ešte trochu tekutá, tak to má byť. Po vychladnutí vyberieme z formy, zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň 10 hodín stáť v chladničke.
 
 
 
 
Korpus rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Zmiešame mascarpone s cukrom a natrieme ním spodný korpus. Na mascarpone naukladáme ovocie (ak máme väčšie ovocie ako napr. jahody, pokrájame ho na kúsky).
 
 
 
 
Nazáver položíme navrch vrchný korpus a zatrieme rovnomerne kraje. Vrch torty potrieme džemom (ja som použila maliny a preto som použila aj malinový džem.)
 
 
 
 
 
Odoberieme si trochu marcipánu a vyvaľkáme ho medzi 2 tenkými fóliami (potravinovými fóliami alebo rozstrihnutými veľkými mikroténovými sáčkami ako ja). Vyrežeme si z neho ľubovoľné ozdoby na tortu - ja som si vykrojila soba formičkou z Ikey, pretože sa to hodí k Vianociam, ale pokojne to môžu byť len hviezdičky.
 
 
Ostatný marcipán zmiesime so zvyškami, ktoré nám ostali pri vyrábaní ozdôb navrch a vyvaľkáme ho na tenko, aby pokryl celú tortu (najlepšie bude, keď si odmeriate vašu tortu, nech viete presne aký má byť priemer marcipánovej placky.)
 
 
 
 
Marcipán položíme na tortu a uhladíme kraje. Nazberaný marcipán, ktorý vám vznikne po obvode torty zbytočne neorezávajte, ale popritláčajte ho k torte a nejako pozahýbajte. Vôbec to nevadí, pretože torta sa potrie čokoládou, ktorá zakryje všetky nerovnosti po obvode. A taktiež by bola škoda orezať taký dobrý marcipán:-)
 
 
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a vymiešame na hladkú polevu. Necháme trochu ochladnúť a stuhnúť. Tortu si postavíme na mriežku, podložíme si pod ňu novinu alebo tácku, aby mala kde stekať čokoláda a potrieme celú tortu čokoládou. Necháme tortu stuhnúť a ozdobíme marcipánovými ozdobami. Ja som na môjho soba ešte popritláčala aj jedlé zlaté a biele guľôčky.
14.03.2014 18:41
Orechovo višňový zázrak
cesto : 6 vajíčok, 6 zarovnaných PL cukru, 4 PL kopcom hladkej múky, 2 PL kakao zarovnané, 1/4 bal prášok do pečiva
Upečieme klasickú piškótu...
Fotka: Orechovo višňový zázrak
cesto : 6 vajíčok, 6 zarovnaných PL cukru, 4 PL kopcom hladkej múky, 2 PL kakao zarovnané, 1/4 bal prášok do pečiva
Upečieme klasickú piškótu...
Fotka: Krém : 250g maslo, 200g práškový cukor, 300 ml mlieka, 3 PL kopcom múky hladkej špecial, 3 žĺtky, 2 bal vanil cukrum 3 PL rumu, 50 g mletých orechov, pohár vykôstkovaných višní...
na piškótu ribezľový lekvár...
 

Krém : 250g maslo, 200g práškový cukor, 300 ml mlieka, 3 PL kopcom múky hladkej špecial, 3 žĺtky, 2 bal vanil cukrum 3 PL rumu, 50 g mletých orechov, pohár vykôstkovaných višní...
na piškótu ribezľový lekvár..Krém : 250 g masla vyšľahať s 200g práškového cukru


Z 300 ml mlieka, 3PL múky a 3 žltkov uvaríme hustý bešamel, občas pri chladnutí premiešať...

Potom ho po vychladnutí zmiešame s maslom , vanilkovým cukrom, rumom, orechami a nasekanými višňami...
Piškótu natrieme ribezlovým lekvárom a potom krémom, na vrch buď nastrúhame čokoládu, alebo si urobíme polevu

14.03.2014 18:31
muffiny Sacher00

POTREBUJEME:

200 g čokolády varenie, 150 g margarínu, 180 g práškového cukru, 6 vajec, štipka soli, 100 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva

marhuľový džem, čokoláda na varenie, Cera

 

muffiny Sacher01 Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
muffiny Sacher02 Čokoládu na varenie roztopíme nad parou.
muffiny Sacher03 Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, ...
muffiny Sacher04 ... pridáme zmäknutý margarín a vyšľaháme do hladka.
muffiny Sacher05 Pridáme roztopenú čokoládu na varenie ...
muffiny Sacher06 ... a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
muffiny Sacher07 Ručne vmiešame sneh z bielkov.
muffiny Sacher08

Cestom naplníme papierové košíčky, ktoré sme predtým vložili do formy na muffiny. Plníme do 2/3.

Muffiny pečieme pri teplote 175 stupňov 20 - 25 minút.

muffiny Sacher09 Po vychladnutí ich pomocou striekacej pištole naplníme marhuľovým džemom.
muffiny Sacher10 Džemom potrieme aj povrch ...
muffiny Sacher11 ... a polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.)

 

14.03.2014 18:20
Suroviny

45
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do penista
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 1

Postupne pridávame prášok do pečiva
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 2

Múku
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 3

Postrúhanú citronovú kôru a šťavu (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 4

Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 5

Po upečení cesto zvinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 6

Vo vodnom kúpeli vyšlaháme vajce, cukor, kakao (kto chce môže si pridať 2-3 polievkové lyžice mletých orechov ) a šlaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút )
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 7

Vymiešame si maslo (ja som dala 1 lyžicu práškového cukru, ale nemusí byť)
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 8

A vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšlaháme 
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 9

Vychladnutú roládu rozvinieme
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 10

A natrieme plnkou na ktorú potom ku kraju dáme dva banány....lepšie sú rovné, aby to nedopadlo tak ako mám ja :0)
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 11

Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g varovej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli. 

Dobrú chuť!
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 13

 

14.03.2014 18:18
1. Vymiešame žĺtka s cukrom
vaječný žĺtok  5 ks
cukor práškový  100 g
Žĺtka spolu s cukrom vymiešame do peny.
Vymiešame žĺtka s cukrom


2. Vyšľaháme sneh
cukor práškový  50 g
Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor.
Vyšľaháme sneh


3. Príprava cesta
múka polohrubá  150 g
kakao  4 PL
voda  5 PL
prášok do pečiva  2 ČL
Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku,vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180° C cca. 20 minút
Príprava cesta


4. Príprava plnky
mlieko polotučné 1,5%  750 ml
puding vanilkový - prášok  80 g
vajce slepačie  4 ks
Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.
Príprava plnky


5. Vyšľaháme maslo s cukrom
maslo  250 g
cukor vanilkový  20 g
cukor práškový  200 g
Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšlaháne s cukrom.
Vyšľaháme maslo s cukrom


6.
Pudingovú plnku poriadne premiešame tak aby hmota bola jemná bez hrudiek.


7. Snehová pokrývka
cukor kryštálový  200 g
vaječný bielok  5 ks
Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom.
Snehová pokrývka


8.
lekvár ríbezľový  150 g
čokoláda  30 g
Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať vrstviť zákusok. Korpus potrieme kyslejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame.

 

14.03.2014 18:14
1. Cesto
vajce slepačie  7 ks
cukor práškový  140 g
Vajcia vyšľaháme s cukrom.
Cesto


2.
kakao  15 g
granko  2 PL
Do misy pridáme kakao a granko.


3.
múka hrubá  150 g
prášok do pečiva  15 g
olej slnečnicový  2 PL
Pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame.


4.
Cesto rozdelíme na polovice pomocou dvoch misiek.


5. Upečieme 2 korpusy
Jednu misku s cestom vylejeme na plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10 minút. Druhý korpus upečieme rovnakým spôsobom.
Upečieme 2 korpusy


6. Krém
maslo  125 g
tvaroh jemný nízkotučný  500 g
jogurt biely  100 ml
cukor kryštálový  4 PL
cukor vanilkový  8 g
Mliečny krém pripravíme zo zmäknutého masla, tvarohu a jogurtu. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.
Krém


7.
smotana 33% tuku, na šľahanie  250 ml
stužovač šľahačky  10 g
Do krému pridáme so stužovačom vyšľahanú šľahačku.


8.
Krém jemne premiešame a rovnomerne nanesieme na spodný upečený korpus.


9.
Na krém položíme vrchný korpus a uložíme do chladu na minimálne 2 hodiny.

 

14.03.2014 18:10
1. Príprava korpusu
vajce slepačie  5 ks
cukor kryštálový  7 PL
olej slnečnicový  1 PL
voda  1 PL
múka hladká  8 PL
prášok do pečiva  ½ bal
kakao  2 PL
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.
Príprava korpusu


2. Príprava karamelovej šľahačky
cukor kryštálový  4 PL
mlieko polotučné 1,5%  0.3 l
Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.
Príprava karamelovej šľahačky


3. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5%  0.6 l
puding vanilkový - prášok  80 g
cukor kryštálový  150 g
krém orieškovo-kakaový  180 g
V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť.
Príprava krému


4.
maslo  160 g
Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém.


5.
piškóty kakaové  
Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty).


6.
Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme.


7.
šľahačka v prášku  2 bal
stužovač šľahačky  1.5 bal
Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok.


8.
granko  
Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom.

 

14.03.2014 16:23
1.
vaječný žĺtok  3 ks
cukor kryštálový  100 g
vaječný bielok  5 ks
soľ  1 šť
Tri žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista (zvyšné dva žĺtky neskor použijeme pri príprave krému). V druhej miske vyšľaháme sneh z piatich bielkov do tuha.


2.
orechy lieskové mleté  100 g
múka hladká  4 PL
kypriaci prášok  ½ bal
Do žĺtkovej peny opatrne zapracujeme sneh z bielkov, pomleté oriešky (lieskové oriešky môžte nahradiť aj vlašskými) a múku zmiešanú s kypriacim práškom.


3.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.


4.
Cesto pečieme pri 200°C 10-15 minút.


5.
Korpus vyklopíme a necháme dobre vychladnúť.


6.
mlieko polotučné 1,5%  0.15 l
vaječný žĺtok  2 ks
škrob kukuričný  20 g
Do misky vlejeme studené mlieko, pridáme dva žĺtky, Zlatý klas a dobre premiešame.


7.
cukor kryštálový  150 g
smotana 33% tuku, na šľahanie  0.175 l
Na miernom ohni skaramelizujeme kryštáľový cukor. Keď je karamel bez hrudiek, prilejeme k nemu smotanu.


8.
Nezľaknite sa, karamel hneď po priliatí okamžite stuhne, ale po krátkom varení na miernom ohni sa opäť rozpustí v smotane.


9.
Po rozpustení prilejeme ku karamelu predpripravené mlieko so žĺtkami a zlatým klasom. Krátko povaríme do zhustnutia.


10.
Karamel necháme vychladnúť.


11.
maslo  150 g
Po vychladnutí pridáme do karamelu zmäkknuté maslo a vymiešame hladký krém.


12.
Vychladnutý plát cesta rozdelíme pozdĺžne na dve časti.


13.
lekvár podla vlastného výberu  
Spodnú časť nahrubo natrieme lekvárom.


14.
Na lekvár rozotrieme polovicu karamelového krému.


15.
Prikryjeme drhým plátom a vrch ozdobíme zvyšným krémom pomocou cukrárskeho vrecúška.


16.
Hotový zákusok necháme dobre zachladiť.


17.
Povrch ozdobíme čokoladovou polevou a nasekanými orieškami a pokrájame na kocky.

 

14.03.2014 16:07
1. Príprava kokosového korpusu
vaječný bielok  5 ks
cukor kryštálový  6 PL
múka polohrubá  100 g
kokos strúhaný  120 g
kypriaci prášok  1 ks
Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.
Príprava kokosového korpusu

2.
Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.

3.
mlieko polotučné 1,5%  150 ml
Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom.

4. Príprava krému
puding vanilkový - prášok  4 PL
cukor kryštálový  90 g
cukor vanilkový  1 ks
vaječný žĺtok  5 ks
mlieko polotučné 1,5%  400 ml
V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.
Príprava krému

5.
maslo  180 g
Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom.

6.
Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.

7. Príprava šľahačky
smotana 33% tuku, na šľahanie  250 ml
cukor vanilkový  2 ks
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.
Príprava šľahačky
 

Dobrú chuť!

1 | 2 | 3 >>

POLIEVKY

V tejto rubrike nie sú žiadne články.

BEZMASITE JEDLA

V tejto rubrike nie sú žiadne články.

BRAVCOVE MASO

V tejto rubrike nie sú žiadne články.

HYDINA

V tejto rubrike nie sú žiadne články.

HOVADZIE MASO

V tejto rubrike nie sú žiadne články.