OBLIZ PRST

14.03.2014 18:18
1. Vymiešame žĺtka s cukrom
vaječný žĺtok  5 ks
cukor práškový  100 g
Žĺtka spolu s cukrom vymiešame do peny.
Vymiešame žĺtka s cukrom


2. Vyšľaháme sneh
cukor práškový  50 g
Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor.
Vyšľaháme sneh


3. Príprava cesta
múka polohrubá  150 g
kakao  4 PL
voda  5 PL
prášok do pečiva  2 ČL
Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku,vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180° C cca. 20 minút
Príprava cesta


4. Príprava plnky
mlieko polotučné 1,5%  750 ml
puding vanilkový - prášok  80 g
vajce slepačie  4 ks
Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.
Príprava plnky


5. Vyšľaháme maslo s cukrom
maslo  250 g
cukor vanilkový  20 g
cukor práškový  200 g
Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšlaháne s cukrom.
Vyšľaháme maslo s cukrom


6.
Pudingovú plnku poriadne premiešame tak aby hmota bola jemná bez hrudiek.


7. Snehová pokrývka
cukor kryštálový  200 g
vaječný bielok  5 ks
Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom.
Snehová pokrývka


8.
lekvár ríbezľový  150 g
čokoláda  30 g
Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať vrstviť zákusok. Korpus potrieme kyslejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame.