OBLIZ PRST
14.03.2014 18:18
1. Vymiešame žĺtka s cukrom | ||||||
|
Žĺtka spolu s cukrom vymiešame do peny. |
|
||||
2. Vyšľaháme sneh | ||||
|
Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor. |
|
||||||||||
3. Príprava cesta | ||||||||||
|
Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku,vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180° C cca. 20 minút |
|
||||||||
4. Príprava plnky | ||||||||
|
Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky. |
|
||||||||
5. Vyšľaháme maslo s cukrom | ||||||||
|
Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšlaháne s cukrom. |
|
||
6. | ||
|
Pudingovú plnku poriadne premiešame tak aby hmota bola jemná bez hrudiek. |
|
||||||
7. Snehová pokrývka | ||||||
|
Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom. |
|
||||||
8. | ||||||
|
Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať vrstviť zákusok. Korpus potrieme kyslejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame. |