NUGATOVY ZAKUSOK SO SLAHACKOU
14.03.2014 18:10
1. Príprava korpusu | ||||||||||||||||
|
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút. |
|
||||||
2. Príprava karamelovej šľahačky | ||||||
|
Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín. |
|
||||||||||
3. Príprava krému | ||||||||||
|
V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť. |
|
||||
4. | ||||
|
Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém. |
|
||||
5. | ||||
|
Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty). |
|
||
6. | ||
|
Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme. |
|
||||||
7. | ||||||
|
Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok. |
|
||||
8. | ||||
|
Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom. |