NUGATOVY ZAKUSOK SO SLAHACKOU

14.03.2014 18:10
1. Príprava korpusu
vajce slepačie  5 ks
cukor kryštálový  7 PL
olej slnečnicový  1 PL
voda  1 PL
múka hladká  8 PL
prášok do pečiva  ½ bal
kakao  2 PL
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.
Príprava korpusu


2. Príprava karamelovej šľahačky
cukor kryštálový  4 PL
mlieko polotučné 1,5%  0.3 l
Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.
Príprava karamelovej šľahačky


3. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5%  0.6 l
puding vanilkový - prášok  80 g
cukor kryštálový  150 g
krém orieškovo-kakaový  180 g
V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť.
Príprava krému


4.
maslo  160 g
Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém.


5.
piškóty kakaové  
Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty).


6.
Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme.


7.
šľahačka v prášku  2 bal
stužovač šľahačky  1.5 bal
Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok.


8.
granko  
Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom.