KOKOSOVY KREMES

14.03.2014 16:07
1. Príprava kokosového korpusu
vaječný bielok  5 ks
cukor kryštálový  6 PL
múka polohrubá  100 g
kokos strúhaný  120 g
kypriaci prášok  1 ks
Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.
Príprava kokosového korpusu

2.
Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.

3.
mlieko polotučné 1,5%  150 ml
Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom.

4. Príprava krému
puding vanilkový - prášok  4 PL
cukor kryštálový  90 g
cukor vanilkový  1 ks
vaječný žĺtok  5 ks
mlieko polotučné 1,5%  400 ml
V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.
Príprava krému

5.
maslo  180 g
Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom.

6.
Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.

7. Príprava šľahačky
smotana 33% tuku, na šľahanie  250 ml
cukor vanilkový  2 ks
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.
Príprava šľahačky
 

Dobrú chuť!